Kraamzorg

Er is in Nederland een bijzondere positie als het om kraamzorg gaat. Nergens anders ter wereld is kraamzorg zo’n fundamenteel onderdeel van de zorg voor moeder en baby.

Kraamzorg is gespecialiseerde zorg en bedoeld om moeder en kind een goede start te geven in een hele bijzondere levensfase.

Als je ervoor kiest om thuis te bevallen, assisteer ik de verloskundige bij de bevalling.  Naar wens van jullie kan ik vervroegd ingezet worden bij de bevalling, en zo de ondersteuning en begeleiding bieden die nodig is. De uren na de geboorte blijf ik bij jullie om de eerste zorg voor moeder en kind te geven, en te helpen bij evt. de borstvoeding.

Ik geef de mogelijkheid tot opstartzorg voor ’s avonds en  ’s nachts. Dit kan heel fijn zijn als je bent bevallen in het ziekenhuis en dan “opeens” naar huis toe mag.

In de kraamweek doe ik de controles van moeder en baby, begeleiding en instructie bij de verzorging van moeder en baby, voorlichting, adviezen, overleg met de verloskundige, begeleiding geven bij het voeden van de baby, zowel borst als flesvoeding, observeren, signaleren, rapporteren en licht huishoudelijk werk.

Werkgebied:  Noord-Holland .

foto baby beer