Natuurlijke Kraamzorg

logo5

De laatste jaren is er een toenemende zorgvraag naar een Natuurlijke manier van Kramen.

Wat is dat nou eigenlijk, Natuurlijke Kraamzorg?

Kort door de bocht, is het: Aandachtige zorg met natuurlijke middelen en materialen.

Voor zintuigontwikkeling, warmtezorg en prikkelreductie.

De visie van de Natuurlijke Kraamzorg komt voort uit de antroposofie,waar samenhang tussen lichaam, ziel en geest  centraal staat. Je hoeft niet de volledige overtuiging van de antroposofie te delen om Natuurlijke Kraamzorg te mogen ontvangen.

De basisiopleiding om Natuurlijke kraamzorg te kunnen geven heb ik vorig jaar afgerond, ik ben nu in het verdiepingsjaar bezig.

Voor de verzorging van de baby kun je denken aan aandacht naar rust-ritme en tast en warmtezin met wikkeldoeken, strikmutsje, wollen kleding en dekentjes. Ook het gebruik van wasbare luiers kan een optie zijn.

Voor de verzorging van de kraamvrouw  , naast rust, steun, kennis, uitwendige toepassingen zoals een ontspannende voetinwrijving of een stimulerende arm-schouder-borst inwrijving, buikwikkel, kamille en kwark toepassingen.

Natuurlijke kraamzorg wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Er is wel een aanvulling op het gebruikelijke kraampakket nodig, dit zijn o.a materialen die gebruikt worden voor de toepassingen en warmtezorg.

Wat ook een toegevoegde waarde heeft is het aanschaffen van een Nalini Natuurlijk kraampakket.Hierin zitten alle benodigdheden voor een thuisbevalling en de kraamweek. Bijvoorbeeld een navelveter in plaats van een navelklem. Verder zijn alle produkten biologisch verantwoord. Hieronder de link naar Nalini.

Waarom een natuurlijk kraampakket?